Στην σελίδα αυτή θα προσπαθήσω να περιγράψω την ως τώρα πορεία της εικονικής 335.Η εικονική αυτή μοίρα δημιουργήθηκε με σκοπό την διασκέδαση των μελών της που «πετάνε» τον εξομοιωτή IL 2: Forgotten Battles κατά κανόνα αλλά και άλλους ,όπως το Lock ON και το Falcon 4.0.Έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να συμπεριληφθούν όσα πιο πολλά στοιχεία γινόταν με όσο το δυνατόν αντικειμενική παρουσίαση. Αν υπάρξει κάποια απορία ή θεωρεί κάποιος ότι έγινε κάπου λάθος ,εδώ είμαστε να το διορθώσουμε!

Κάποια στιγμή στα τέλη του 2001 ,μετά από ατελείωτες ώρες επιτέλους "κατέβηκε " το "IL 2 Demo" .Βλέπετε το να "κατεβάσεις" 100 ΜΒ με dial up 56k δεν είναι ότι πιο σύντομο! Έγινε η εγκατάσταση και αναγκαστικά ξεκίνησαν και οι συγκρίσεις με το "Combat Flight Simulator 2 " το οποίο ήταν ο εξομοιωτής που πετούσαμε εκείνο τον καιρό. Το IL 2 είχε μερικές βασικές διαφοροποιήσεις που το κάνανε καλύτερο σαν game αλλά και στο online gaming :

* Κλειστή αρχιτεκτονική του παιχνιδιού (Οι χρήστες το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να προσθέτουν skins ,αποστολές κτλ και δεν είχουν καμία δυνατότητα επέμβασης στο flight model/damage ή ακόμα και να προσθέτουν δικά τους αεροσκάφη και αντικείμενα.

* Οι ρυθμίσεις δυσκολίας ήταν κατά πολύ ανώτερες, δίνοντας μεγάλο εύρος επιλογών. * Οι πτήσεις και οι μάχες στο δίκτυο ήταν πολύ ανώτερες ,με πρωτόγνωρες δυνατότητες .

* Κυρίως όμως η υποστήριξη και η επαφή με τον δημιουργό (Oleg Maddox ) ήταν (και είναι ) προσωπική και άμεση.

* Η δυνατότητα επίσης των συναντήσεων στο ευέλικτο και λειτουργικότατο Hyperlobby βελτίωσε πολύ τις δυνατότητες της συνδέσεως μας για online gaming. Ο δικτυακός τόπος που γινόταν οι συναντήσεις και οι μάχες είναι το γνωστό σε όλους Hypelobby . Βλέποντας ότι μεγάλο μέρος των εικονικών πιλότων δεν πετάει ατομικά, αλλά σε εικονικές μοίρες όπως και στο CFS 2 ξεκίνησε και η δημιουργία της πρώτης Ελληνικής εικονικής μοίρας για το IL 2 , με "στολή"335th _GR" πριν το προσωπικό ψευδώνυμο του καθενός. Η "μεταφορά" μας από το CFS 2 ξεκίνησε σταδιακά και πολλά μέλη πετούσαν παράλληλα και τα δυο παιχνίδια. Ο πρώτος που φόρεσε την νέα στολή ήταν ο 335th _GRViper ,πρώην Squadron Leader _87_SL _Swaty στο CFS 2 και στην εικονική μοίρα 87th Warriors . Ακολούθησαν οι 335th _GRSolaris ,που ανέλαβε XO στην νέα μας εικονική μοίρα ,ο 335th _GREagle ,335th _GRAres ,335th_GRMicro,335th _GRTakis ,335th _GRApnea ,335th _GRKronus ,335th _GRHawk ,335th_GRTamel, 335th _GRZeus ,335th _GRGoose και όλοι οι άλλοι, σχεδόν όλοι μέλη της 87th Warriors .

Όταν ξεκινήσε η διάθεση στην αγορά του "IL 2 Sturmovik 1.0" το 2001, δεν διέθεταν όλα τα μέλη ικανά μηχανήματα για να σηκώσουν το νέο παιχνίδι,έτσι πολλοί εκδήλωσαν την επιθυμία να μπουν στην 335 όταν θα μπορούσαν. Η εικονική μοίρα άρχισε να μεγαλώνει με την ένταξη και άλλων μελών που ως τότε πετούσαν με ξένες εικονικές μοίρες (Platon ,Doc ,Morfeas,Docman ) καθώς και άλλων εικονικών πιλοτών από το CFS 2 που δεν ανήκαν στην 87th Warriors.

 Read More

Η επιμέλεια του παραπάνω σήματος έγινε από τον 335th _GRZeus .Ο 335th _GRSolaris επιμελήθηκε την δήλωση αποποίησης που είναι στο site από την πρώτη μέρα λειτουργίας του όταν ήταν ακόμα στο geocities .Tο site το επιμελήθηκαν οι 335th_GRViper & 335th_GREagle .Πέρασε από πολλά στάδια μέχρι να καταλήξει στο σημερινό,μία από την μορφές που είχε φαίνεται παρακάτω.
 
To site μιας άλλης εικονικής *335* (που ήταν η στολή της) που ήταν ενεργή σε άλλον εξομοιωτή. Κάποια στιγμή όταν ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο IL 2, η 335th _GR ήταν ήδη εκεί. Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν κατά κάποιο τρόπο η απορρόφηση των μελών της *335* από την παρούσα εικονική μοίρα. Μέλη της οποίας υπήρξαν οι 335th _GRHawk & 335th _GRFly .
 

Το Roster της 335th όπως ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου 2002.Το site ήταν δουλεία του 335th_GREagle.

Οι δραστηριότητες της 335 ξεκίνησαν με εκπαιδεύσεις σε dogfight & coop server και επειδή ακόμα δεν είχαμε κανένα άσσο ανάμεσα μας ξεκίνησαν με απλά μαθήματα! Από τροχοδρόμηση μέχρι πτήσεις σχηματισμού. Οι εκπαιδεύσεις γινόταν σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, δηλαδή όλα τα μέλη της 335 ή ένας προς ένα σε κάθε ευκαιρία. Τότε δεν υπήρχε δυνατότητα για servers με πολλά άτομα λόγω συνδέσεων οπότε υπήρχε και αντίστοιχος περιορισμός. Οι πρώτες οργανωμένες και στα πρότυπα των πραγματικών μοιρών ξεκίνησαν από τον 335th _GRHawk με την συνδρομή και άλλων μελών που είχαν αποκτήσει σχετική εμπειρία. Η ένταξή των 335th _GRPlaton και 335th _GRDoc βελτίωσε σημαντικά τις γνώσσεις μας, μεταφέροντας πολύτιμη εμπειρία από τις ξένες μοίρες που πετούσαν έως τότε.


Όλα τα παραπάνω αφορούν την περίοδο μέχρι το Φθινόπωρο του 2002.Κάπου τότε ξεκίνησε και η εμπλοκή μας με τις μεγάλες διοργανώσεις. Πρώτη διοργάνωση που ενταχθήκαμε πριν από αυτές ήταν το "Fighter Sweeps ".Μεσαίο επίπεδο δυσκολίας ,dogfight server ,με δυνατότητας 2 εναντίον 2 ή 4 εναντίον 4.Μας έδωσε την δυνατότητα για πρώτη φόρα να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες μας εναντίον άλλων μοιρών. Από αυτό το σημείο έγινε περισσότερο κατανοητή η ανάγκη άριστης συνεργασίας στα πλαίσια του ζευγαριού αλλά και τις τετράδας.

Μερικές εικόνες από εκείνη την εποχή:

Να επισημάνω ότι οι φωτογραφίες είναι on the fly! Τότε δεν υπήρχε η δυνατότητα εγγραφής online.

H πρώτη "πουλάδα" που σήμαινε οτι ο εικονικός πιλότος είχε τελειωσει την βασική του εκπαίδευση και ήταν πλέον μάχημο μέλος της εικονικής 335.

Χάρτης από εκπαιδευτική αποστολή στην αεροναυτιλία.Η αποστολή δεν διασώθηκε από τα formats αλλά από οτι θυμάμαι περιλάμβανε: απογειώση - πτήση σχηματισμού και προσγειώση σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. 

Μετά το καλοκαίρι ξεκίνησε για την εικονική μοίρα ξεκίνησε τις μάχες στην VEF (Virtual Eastrn Front).

 

H πρόκληση ήταν μεγάλη και ίσως να μην ήταν έτοιμη η μοίρα για την συμμετοχή. Οι αντίπαλοι αλλα και οι φίλιες μοίρες ήταν (και ακόμα είναι) κορυφαίες και η συμμετοχή σε μια αποστολή VEF ήταν πάντα μια πρόκληση! Όταν άρχισε η VEF δεν υπήρχαν οι ευκολίες που έχουν ενταχθεί στο IL 2 μετά (και ιδίως μετά το FB ).Κάποια πράγματα που τώρα ειναι δεδομένα τότε απλά δεν υπήρχαν! Για παράδειγμα δεν υπήρχαν σύνορα στο χάρτη και οι αποστολές περιοριζόταν σε αεροπορική υπεροχή ,συνοδεία και αναχαίτιση βομβαρδιστικών χωρίς o Ηost να έχει περιθώρια επιλογών. Στις πρώτες αποστολές τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά κυρίως γιατί δεν ήταν όλα τα μέλη εξοικειωμένα με το επίπεδο δυσκολίας το οποίο ήταν FULL REAL εκτός από το PADLOCK,το μόνο που επιτρεπόταν. Σιγά-σιγά όμως με την "κατάλληλη" καθοδήγηση αλλά και τις παρατηρήσεις των 335th_GRDoc & 335th_GRPlaton η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται.

Ταυτόχρονα με την VEF ξεκίνησε και η συμμετόχη μας στο "Smoke Trails" που αποτελούσε πρωτοπόρο των στρατηγικών πολέμων.Στο συγκεκριμένο πόλεμο επειδή δεν υπάρχε parser & generator ,οι αποτολές ήταν φτιαγμένες από ανθρωπους.Σε αυτή την διοργάνωση συμμετείχαν ελάχιστες μοίρες (4),μια από αυτες που προσκληθηκαν να συμμετάσχουν ήταν και η 335.

Στο μεταξύ ήδη είχε γίνει η μετάφορα του δικτυακού τόπου της εικονική μοίρας από το geocities σε registered domain,το "hellenic-sqn.gr" έχοντας αποκτήσει πλέον και το πρώτο μας κανονικό forum.
Για τις επικοινωνίες χρησιμοποιούσαμε το Roger Wilco ,για πολύ μεγάλο διάστημα, το οποίο ήταν απλό και εύχρηστο. Κατόπιν περάσαμε στο Team Speak το οποίο βελτίωσε την ποιότητα τις επικοινωνίας. Για αρκετό καιρό το Team Speak ήταν προσφορά του 335th _GRProtos ώσπου νοικιάστηκε server από όσα μέλη της 335 μπορούσαν να συνδράμουν οικονομικά χωρίς να είναι υποχρεωτική η καταβολή του ποσού.

Μέχρι εκείνη την περίοδο τα μέλη της 335 είχαν φτάσει μέχρι και 60!Με την πάροδο του χρόνου όσοι πολλά μέλη εγκατέλειψαν τον εξομοιωτή για τους δικούς τους λόγους. Κάποιοι έμειναν στην κοινότητα του IL 2 αλλά αποχώρησαν από την 335.Είναι φυσιολογικό όλοι οι άνθρωποι να βλέπουν με διαφορετικό τρόπο την εμπλοκή τους σε μια εικονική μοίρα και θέλησαν να φτιάξουν κάτι δικό τους, το οποίο ειναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.

Με την νέα έκδοση του IL 2 Sturmovik ,v.2.0,που πλέον ονομάστηκε IL 2:Forgotten Battles οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό αυξήθηκαν κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλοί να αποχωρήσουν από τον χώρο ή να μείνουν πολύ καιρό εκτός, μέχρι να μπορέσουν να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους. Όσοι έμειναν συνέχισαν την εμπλοκή τους σε νέες αλλά και στις παλαιές διοργανώσεις .Ξεκινήσαμε να πετάμε στην VOW (Virtual Online War ),στην VEF II και λίγο αργότερα στο BELLUM συμπληρώνοντας χιλιάδες εξόδους. Τα standards για να συμμετέχει κάποιος σε αυτές τις διοργανώσεις δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλά και πολλά μέλη έκαναν την προχωρημένη εκπαίδευση τους κατά την διάρκεια επισήμων αποστολών. Δεν είχαμε πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και σε καμία περίπτωση δεν έγιναν τα τραγικά λάθη που βλέπαμε κατά καιρούς σε άλλες εικονικές μοίρες (απογειώσεις "στα τυφλά",friendly kills κτλ).

Επίσης κατά την προετοιμασία της VEF ΙΙ, η 335 ανέλαβε για την Ελληνική έκδοση του site.

Η συμμετοχή μας σε διοργανώσεις δεν περιοριζόταν όμως στην VEF II .Και άλλοι εικονικοί πόλεμοι έκαναν την εμφάνιση τους. Η VOW ήταν μια από αυτές. Διαφορετικής φιλοσοφίας από την VEF II αλλά πρόσφερε επίσης πολλές δυνατότητες για την δικτυακή μας ψυχαγωγία.To VWF που περιγράφεται παρακάτω ήταν μια ακόμα διοργάνωση με τακτικό και στρατηγικό μέρος.

Ο γνωστός μας πια "Dut " ,δημιούργησε το BELLUM .Εξαιρετικά δημοφιλής και με πάρα πολύ "ψαγμένο" σύστημα δημιουργίας αποστολών που συνδύαζε την τακτική , την στρατηγική με τις online πτήσεις μας.

Η εμπλοκή μας όμως δεν περιορίζονταν μόνο στις online πτήσεις.

Για το BELLUM o 335th _GRMarag έκανε και την μετάφραση στα Ελληνικά του site και κυρίως των οδηγιών χρήσεως του generator . Οι οδηγίες βρίσκονται ακόμα εδώ ,γιατί μετά το τέλος της εκστρατείας ο Dut έδωσε την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να δημιουργήσει τον δικό του πόλεμο βασισμένο στο δικό του κώδικα ο οποίος είναι ελεύθερος να χρησιμοποιηθεί. Επίσης ο 335th_GRKaberos ανέλαβε moderator στο επίσημο forum του BELLUM και 335th_GRViper moderator στα επίσημα forum του VWF.Για το VWF επίσης η 335 προσέφερε και ξεχωριστό forum για την Μπλε πλευρά που πετούσε.

Virtual Western Front (VWF) .Όπως λέει και το όνομα διεξάγοταν στο Δυτικό μέτωπο.Η διοργάνωση είχε πολυ μεγάλη επιτυχία.Δυστυχώς στάματησε κάποια στιγμή .Ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλοί χάρτες του Δυτικού μετώπου για εναλλαγή.Δεν υπάρχουν πια τα τελικά αποτελέσματα,το μόνο που κατάφεραμε να βρούμε ειναι τον χάρτη καταστάστεως του VWF αλλά και μια φωτογραφία από τις οδηγίες για τα μέλη της 335 για το πως πρέπει να διμιουργούν τις αποστολές.Μπορούμε να δούμε ότι υπήρχαν κάποιες εξελιγμένες δυνατότητες. Οπως η επιλογή αεροσκαφών βομβαρδισμού κτλ. Δηλαδή οι Host και Co-Host είχαν την δυνατότητα να επεμβαίνουν στην δημιουργία αποστολών περισσότερο από ότι σε άλλους online wars.

Άλλοι ONLINE Wars που συμμετείχαμε είναι:

BELLUM

 

Oι αποστολές που "πετάξαν" τα μέλη μας είνα 1352.

 

Virtual Fronts

 

Τα στατιστικά έγιναν reset. Διαχειριστής της διοργάνωσης αυτής ήταν και είναι ο HFC_Doplhin, πρώην μέλος της 335.Η διοργάνωση αυτή εισήγαγε πολλές πρωτοποριακές ιδέες.Δυνατότητα επιλογής όλων των μετώπων και σχεδόν όλων των χαρτών που ήταν διαθέσιμοι.Είμαστε εν αναμονή του Axis & Allies: TOTAL WAR.

 
(Έπεται συνέχεια!)

ADW

Servers